В строеж

Жилищен комплекс Vitosha Apartments 3

гр. Перник, ул. Тангра 14

За проекта

Инвестиционното намерение предвижда изграждането на 4 жилищни сгради в затворен комплекс с вътрешен двор, магазини, офиси, гаражи и подземен гараж.

Строителството ще се изпълни на 4 етапа както следва:

 • Етап 1 – Сграда 1 с прилежащите паркоместа на партерното ниво и прилежащите части от подземния гараж, включително двулентова рампа за подход към сутеренното ниво.
 • Етап 2 – Сграда 4 с прилежащите паркоместа на партерното ниво и прилежащите части от подземния гараж, включително втора двулентова рампа за подход към сутеренното ниво, зоната от вътрешния двор на комплекса, разположена между Сграда 1 и Сграда 4.
 • Етап 3 – Сграда 2 с прилежащите паркоместа на партерното ниво и прилежащите части от подземния гараж.
 • Етап 4 – Сграда 3 с прилежащите паркоместа на партерното ниво и прилежащите части от подземния гараж, зоната от вътрешния двор на комплекса, разположена между Сграда 2 и Сграда 3.

Жилищният комплекс се състои от 4 Г-образни жилищни сгради, ограждащи вътрешния двор с зелени площи и детски площадки. Всяка от четирите сгради има партер и 5 надземни етажа и 1 ниво в сутерен. Всяка от четирите сгради се разделя на 2 самостоятелни входа със стълбищни клетки и асансьори към всеки от тях.

Жилищен комплекс Vitosha Аpartments 3 е най-новият проект на Виена Билдинг Груп и е продължение на изключително успешния комплекс Витоша Апартмънтс 1 и 2. Проектът е дело на архитектурна компания Иво Петров-Архитекти ООД (ИПА Архитекти). Комплексът е от затворен тип и e проектиран, така че да осигури комфорт и сигурност на своите бъдещи обитатели в най- добрия квартал на гр. Перник- кв. Изток. Районът е много подходящ както за живеене и отглеждане на деца, така и за инвестиция. Витоша Апартмънтс 3 дава възможност за живот в близост до природата, в район непосредствено до борова гора, стадион и красиви гледки към Витоша и в същото време се намира до главни пътни артерии с бързи връзки до гр. София, центъра на гр. Перник и международен път.

Сред предимствата на комплекса са: контролиран достъп и видеонаблюдение, над 4500 кв.м. зелени площи с детска площадка, стрийт фитнес и места за отдих на територията на комплекса, парк и стадион на пешеходно разстояние, 2 големи хипермаркета в непосредствена близост, жп и автобусна спирка, спокойна среда в район с нова инфраструктура, зона без високо застрояване, осигурена поддръжка на сградите и зелените площи.

Етап:
В строеж
Завършване на проекта
24 месеца

Свободни имоти

Сграда 1
 • Апартаменти 48
 • Магазини 4
 • Офиси 1
 • Складове 31
 • Подземни паркоместа 13
 • Подземни гаражи 23
 • Надземни паркоместа 28
Сграда 2
 • Очаквайте скоро!
Сграда 3
 • Очаквайте скоро!
Сграда 4
 • Очаквайте скоро!

За комплекса

Автомобилен подход към външните паркоместа е предвиден от всички улици ограждащи жилищния комплекс. Автомобилният подход към подземния паркинг ще се осъществява от две двулентови рампи – една разположена на запад, между Сграда 1 и Сграда 2, и една разположена на изток, между Сграда 3 и Сграда 4. Подземният гараж се дели на няколко противопожарни зони и е директно свързан със всички входове към всички сгради

Сградите са достъпни за пешеходци от всички прилежащи улици на север, юг, изток и запад. Пешеходните подходи обслужват всички жилищни входа и обектите на партерното ниво. Вътрешният двор е достъпен от всички входове на четирите сгради, включително се предвиждат два подхода към вътрешния двор от улиците на север и юг. Предвижда се контрол на достъпа. Във вътрешното незастроено пространство се предвижда свободната дворна площ с озеленяване и плочници с подходи към входовете, детска площадка, площадка за стрийт фитнес и частни дворове.

Общо за комплекса са необходими минимум 252 паркоместа и минимум 11 достъпни места за паркиране. С проектното предложение са постигнати общо 322 паркоместа, от които 12 са достъпни места за паркиране за хора с увреждания. Разположени са както следва: 59 подземни паркоместа и 100 гаража в подземен паркинг, 163 открити паркоместа на терен. Заложени са по 5 зарядни станции за електромобили за всяка от четирите сградите – общо 20 зарядни станции.

Разгледайте свободните имоти

Изберете етаж

Удобства

Затворен комплекс

Vitosha Apartments 3 е комплекс от затворен тип. В него ще имате всичко, от което се нуждаете, за да живеете щастлив и пълноценен живот.

Ограничен достъп

Комплексът ще бъде с ограничен достъп, позволяващ само на живущите и техни близки да навлизат в него. Това ще осигури Вашата сигурност.

Озеленяване

За да допринесем за естетиката и красотата, намираща се около Вас, комплексът ще бъде озеленен. Така Вие ще бъдете сред природата дори вътре в него.

Зони за игра

Вашите деца никога няма да скучаят и ще имат щастливо детство. Това ще се дължи на изградените от нас детска площадка и зони за игра.

Спорт и почивка

Във Vitosha Apartments 3 ще има изградени площадка за стрийтфитнес и места за отдих. Така Вашето здраве остава в перфектно състояние.

Осигурена поддръжка

Поддръжката на апартаментите и офисите е осигурена от VBGroup. Така ние осигуряваме Вашето спокойствие в нашия рай.

Местоположение

Локацията на Vitosha Apartments 3 е изключително удобна за хората, които работят извън града. Затвореният комплекс е разположен в близост до АМ „Струма“, което е предимство за хората, работещи в София и близките на Перник градове.

5 минути

до центъра на Перник

15 минути

до София

степен на завършеност

Всяка сграда, построена от “ВИЕНА БИЛДИНГ ГРУП” ООД се предава с надлежно заверен от Община Перник и/или нейните подразделения и Агенция по геодезия, картография и кадастър ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТ, в съответствие с Наредба № 5 от 28.12.2006г. на МРРБ.

При проектирането са спазени изискванията на „Наредба № РД-02-20-2 от 26.01.2021г. за определяне на изискванията за достъпност и универсален дизайн на елементите на достъпната среда в урбанизираната територия и на сградите и съоръженията“. Проектното решение осигурява възможност за безпрепятствено ползване от хора в неравностойно положение. Предвидени са паркоместа за хора с увреждания в непосредствена близост до входовете. Достъпът до нивата на сградата е осъществен посредством асансьор.

ВИЖ ПОВЕЧЕ

Заяви видео консултация

Моля заявете чрез формата удобен за Вас ден и час за видео консултация и член на нашия екип ще се свърже с Вас.

С изпращането на тази форма, вие се съгласявате с нашата Политика за поверителност.