Технически спецификации

Всяка сграда, построена от “ВИЕНА БИЛДИНГ ГРУП” ООД се предава с надлежно заверен от Община Перник и/или нейните подразделения и Агенция по геодезия, картография и кадастър ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТ, в съответствие с Наредба № 5 от 28.12.2006г. на МРРБ.

Конструкция

Сградата е решена със скелетно безгредова стоманобетонна конструкция, като по контура са развити и греди. За поемане на вертикалните товари са развити стоманобетонни колони в двете посоки. За поемане на хоризонталните товари от сеизмични въздействия са развити стоманобетонни шайби в двете посоки. Сградата е изследвана на сеизмичност IX степен по скалата на “Медведев-Понхоер-Карник” с коефициент на сеизмичност КС=0.27. Всички носещи елементи са оразмерени и конструирани в съответствие с наредба № РД-02-20-2 за проектиране на сгради и съоръжения в земертъсни райони на МРРБ от 2012 г.

Изключително голямо е вниманието при подбора на производителите на бетонните смеси. Качеството и съответствието на марката на бетона се контролира строго и се следи при всяка доставка.

Армировката се доставя от проверени и изпитани с годините доставчици, като показателите за носимоспособност се контролират и чрез лабораторни изпитвания по инициатива на “ВИЕНА БИЛДИНГ ГРУП” ООД.

Зидарии

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са от тухлена зидария, изпълнена с керамични енергийни тухли с дебелина съответно 25см и 12см.

Топлоизолация

10см топлоизолационен слой EPS с висока плътност, с положен финишен слой силиконова мазилка на утвърден немски производител (Baumit); комбинирана окачена фасада с висококачествен HPL панел с дървесен дизайн.

Във връзка с концепцията „енергоспестяваща къща” и с цел  повишаване на степента на топлоизолираност на сградата сме избрали технологията „Външна интегрирана топлоизолационна система.

Покрив

Покривната система е тип „плосък, топъл покрив” – над стоманобетонната плоча се полага пароизолация и топлоизолация от 14см ЕPS. Всички обратни греди и бордове се обличат с 5см XPS. Изпълнява се армирана циментова замазка с наклони към воронките, над която се залепват два пласта хидроизолация, като горният пласт е със защитна минерална посипка.

 Апартаментите ще бъдат предавани в следния вид:

Стени и тавани

Гипсова мазилка, положена с пневматични машини и нивелирана със стоманени поцинковани водачи и ръбохранители.

Под

Нивелирана циментова замазка.

Тераса

Алуминиев парапет със стъкло по архитектурен детайл в проект, стени и тавани със завършени фасадни мазилки, монтирано осветително тяло, под с мразоустойчив гранитогрес и монтиран подов сифон за отводняване на терасите.

Външна дограма

PVC дограма в цвят антрацит немски петкамерен профил REHAU, високоенергийно + бяло стъкло (тип „Четири сезона“).

Външна входна врата

Пожароустойчива блиндирана входна врата от висок клас, произведена в България.

Ел. инсталация

Трипроводна, хоризонтална и вертикална разводка, с монтирано апартаментно ел. табло с дефектнотокова защита.

Отоплителна инсталация

С топлоизточник – природен газ, колекторна кутия, хоризонтална разводка от полиетилен с алуминиева вложка, газова разводка до котел с медни тръби, инсталация за газов котел с PPR тръби и инсталация за конденз на котел.

Окабеляване в апартаментите

Интернет и интернет телевизия до всяка стая.

Водоснабдяване и канализация

Тръбна мрежа в сутерен и щрангове от PPR и PVC тръби, хоризонталната разводка на апартаментите ще бъде с полипропилен на тапа, с монтирани водомери с възможност за дистанционно отчитане, топлоизолирана.

Домофонна инсталация

Домофон с контрол на достъпа и с възможност за видео връзка и управление през телефона.

Асансьори

Електрически с автоматични врати ORONA, шумоизолиран от висок клас и с безредукторно управление, намалено потребление на енергия; за 6 лица до 450кг.

Общи части и входове

Изпълнени по индивидуален дизайнерски проект, с настилки и облицовки, съгласно визията на проекта.

Система за видеонаблюдение

Изградена с монтирани камери, с възможност за нощно виждане, монтирани на всички подходи към сградите.

Външни връзки

Напълно завършване на всички външни връзки, газоснабдяване, ток – електрозахранване с ГРП, водопровод и канализация.